dinsdag 27 december 2011

Gehaakte vaasjes

Een eerste berichtje van mij op dit blog. Ik ben niet zo'n grote haakmuts als Agnes en Patricia ;-) maar ik hoop dat jullie wat inspiratie op doen!
De afgelopen maanden heb ik tussen de bedrijven door ;-) ook nog wat gehaakt. Deze 2 vaasjes met een jasje aan zijn het resultaat. De basis is een appelmoes pot van de Aldi, maar je kunt natuurlijk elke glazen pot gebruiken.
De finishing touch heb ik gemaakt met de Clover Flower Loom (www.yourzoap.nl) die ook gebruikt wordt in het boek Eline's Winterhuis.
 Als je het ook wilt proberen; haak het aantal lossen dat je nodig heb voor de omvang van de pot. Het aantal moet deelbaar zijn door 3. Sluit de lossen tot een ring met een halve vaste in de 1e losse.

Haak 2 lossen (geldt als 1 stokje), 1 stokje in de volgende losse en 1 losse. *Vervolgens sla je 1 losse over en haak je 2 stokjes in de volgende 2 lossen en 1 losse.* Herhaal van * tot * tot je helemaal rond bent. Eindig met een halve vaste op het 1e stokje van deze ronde.

Dan een halve vaste op het 2e stokje en een halve vaste in de opening van de volgende losse van de eerste ronde. Nu herhaal je de werkwijze van de eerste ronde.

Pfff, ik hoop maar dat dat een beetje duidelijk is... best moeilijk om een haakpatroon te schrijven zeg!

Bedankt voor jullie bezoek! En tot kijk hier of op mijn persoonlijke blog.

5 opmerkingen:

 1. Bedankt voor dit mooi patroon, en wat een leuke blog heb je ik blijf je zekers volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke gehaakte vaasjes, bedankt voor het patroon!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ga ik zeker proberen....geweldig leuk..en die kleurtjes.....wauw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat en prachtige potjes,dat ga ze zeker een keer proberen te maken.En wat lief dat je Your Zoap vermeld.Bedankt daarvoor.
  Karin van Your Zoap

  BeantwoordenVerwijderen