dinsdag 28 januari 2014

Een middagje in de zon zitten haken

Het zonnetje scheen zo lekker vanmiddag,buiten was er een hele koude wind maar achter het glas was het heerlijk. Even lekker op de bank met een kopje thee en mijn nieuwe bolletjes soft van de zeeman. En ja Bo kwam er meteen lekker bij zitten want ja zo vaak schijnt het zonnetje niet dan moet je daar ook wel genieten.
Ben begonnen met het filet sjaaltje uit het boek haken en kleur. Vanochtend heb ik in de opruiming een leuk okergele trui.....leuk voor in het voorjaar op mijn cobalt blauwe broek maar ik vond dat er toch een sjaaltje bij moest komen . Vandaar deze blauwe soft van de zeeman en bij de wibra vond ik exact de goed okergele kleur voor straks de rand en de bloemen.

Ik zou zeggen word vervolgt als het sjaaltje af is zal ik hem laten zien.....maar ben nog met meerdere projecten bezig.....
Groetjes Agnes 

dinsdag 14 januari 2014

Haken in het nieuwe jaar

Hier bij mijn eerste berichtje in het nieuwe jaar. Ook ik doe mee aan de crochet along 2014 elke week 3    á 4 regels haken....erg leuk om te doen. Ik haak meestal met katoen maar de deken haak ik met stylecraft special dk. heerlijke zachte acryl. Tussendoor ben ik nog bezig met mijn ptt ripple deken ,en kleine projectjes als deze.
Ingrid( leukgemaakt@ blogspot.nl) maakt hele leuke kaarten met een gehaakte rand erom heen,even met haar overlegt wat een mooie afstand is van gaatjes en toen deze kaart gemaakt,en gelukkig is die goed aangekomen in Engeland .
Ook ben ik lid van een Facebook groep haak swaps en daar doe ik mee aan een doily swap. De doily is een gratis patroon van haakkamer 7 en erg leuk om te haken gehaakt met Catania .
En er weer een bijpassende kaart bij gemaakt,de kaart komt uit de flow papier ,en de rand weer gehaakt met Catania .

En nu maar weer lekker haken aan mijn deken of toch nog wat kaartjes omhaken?

Groetjes Agnes 

maandag 6 januari 2014

IJsbeer koud



Het is niet echt koud buiten maar toch is de ijsbeer naar binnengekomen, hij vind het binnen beter denk ik. Mijn zoon wou een grote ijsbeer en ik had nog een tilda patroon van een ijsbeer liggen, het is de middelmaat geworden ( geen kleintje hoor ). In de kerstvakantie even stof besteld en hup aan de gang. Hij is 28 cm lang en 20 cm breedt ( gemeten op de heupen, hij heeft dus eigenlijk ook gewoon een dikke kont ;-)), maar hij is lief dus mag blijven. Begin heel langzaam verslaaft te raken aan de tilda patronen, ben zeker dol op de boeken van Tilda, heerlijk om in te bladeren.