zondag 29 september 2013

Mini portemonneetjes

Ja hoor ik heb het virus ook mini portemonneetjes maken, het patroon had ik gezien bij Just made whit love, dus hup mijn doos met cantania fine opgezocht en haken maar, heb er zo veel gemaakt omdat ik gisteren een leuke work shop dag had en alle meiden er 1 wou geven, nou dat was een succes. Ik heb ze niet versierd omdat niet iedereen daar van houd, maar ook kaal waren ze er helemaal weg van.
Heerlijk leuke patronen vinden en dan z'n respons krijgen. Heb verschillende verzoeken gekregen over de beugeltjes vandaar even deze aanvulling te koop bij etsy en dan gaan naar het bedrijf frame your bag, hoop dat jullie er wat aan hebben dames. En anders kijk even bij just made whit love zij heeft een link in haar bericht staan.

maandag 23 september 2013

Tutte doekje voor Yara

Dit tutte doekje gemaakt voor een kraam bezoek van onze nieuwe wereld burger Yara, in de stijl van het geboorte kaartje, ook met een vlinder er op. Gehaakt met Catania en phildar, de vlinder wordt eerst als bloem gemaakt en dan wordt het een vlinder, mijn zoon was helemaal onder de indruk van mama's toverkunst hihihih ;-) 

zondag 15 september 2013

All Star ( de snorkel )


Van de week een heuse snorkel gemaakt, kinderen nostalgie want hier keek ik dus al naar, mijn zoon had hem gezien en wou hem graag hebben, leuk voor als hij in december 4 zou worden.
Nou je ziet wel wie de baas is hé, mama niet dus, maar ja kon zelf ook niet echt wachten om hem te maken, het patroon is van Nederlandse makelij van Anita van Ee, en te koop bij http://www.amigurumi-haken.be en is super om te maken, wij mijn zoon en ik zijn er reuze blij mee, een kleine aanpassing in het patroon, ik heb gehaakte witte oogjes gemaakt ( met zwarte veiligheidsoogjes ) het wordt toch voor een kind van nog geen 4 en veiligheid voorop. Hij is gemaakt van Catania nummer 164  ( blauw ) 105 ( wit ) en 208 ( geel ) voor de ster op de buik een heel klein beetje licht blauw, ik vond grijs niet mooi.
Alles is gehaakt op haaknaald nummer 2,5. Onze All Star weegt 100 gram en is 24 cm hoog van zwemvliezen tot aan bovenkant snorkel. Misschien dat ik van haar ook nog het patroon van Marja de bij ga maken ook al z'n snoepie.

zaterdag 7 september 2013

Mini Amigurumi's


In de vakantie heb ik heerlijk zitten haken zoals ik al eerder vertelde.Na de vakantie was mijn kleine vriendinnetje lisa jarig en zij krijgt een nieuwe slaapkamer dus een kadootje voor haar kamer moest het worden. Een letterbak gekocht bij de action en aan de haak dan maar.
Alle diertjes en paddestoel komen uit het boekje mini amigurmi's mijn favoriet is de roze pelikaan. Maar ja ook het slakje,vis ,paddestoel en inktvis zijn natuurlijk ook schattig.
Ik vond het in ieder geval erg leuk om te haken en op de camping had ik veel bekijks met deze mini's er stopte verschillende mensen voor onze vouwwagen als ik weer aan het haken was of in elkaar aan het zetten een mevrouw kwam elke dag weer vragen of ik alweer wat af had.

Fijn weekend,Groetjes Agnes

dinsdag 3 september 2013

Schaapje op herhaling

Dit schaapje heb ik al eens eerder gemaakt maar ze blijven erg leuk om te maken gehaakt met Catania en haaknaald 2,5. Eigenlijk moet je de pootjes recht maken maar ik vond en vind ze gekruld nog steeds het leukst. Ze zijn gemaakt naar een patroon van Alterg crochet. En zijn heel leuk om te maken.