zondag 30 oktober 2011

mijn paardjes




Bovenstaande foto zijn mijn twee gemaaktte paardjes, maar ik moet zeggen die vallen in het niet bij het paardje die Sanne ( de dochter van Agnes ) heeft gemaakt, ja ik heb mijn best gedaan maar ik moet zeggen dat ik die van Sanne ook heel super vind. Het enige wat ik erg jammer vind is dat ze hem aan oma heeft gegeven, ik weet zeker dat hij/ zij het hier ook leukhad gevonden. Het blauwe paardje is gemaakt voor Agnes die nu haar eigen web-winkel gaat beginnen, ze heeft nu de naam geclaimd ( Ga niet zeggen hoe ze gaat heten die eer gun ik haar, maar wat ben ik trots op haar ) en om dat te vieren heb ik dit paardje voor haar gemaakt in een leuk tasje gesopt met wat leuke kralen er bij. Het rose paardje gaat pas met de kerst verhuizen, maar aangezien wij ook druk bezig zijn met een verhuizing heb ik deze alvast afgemaakt. Nog even leuke lintjes en kraaltjes aan de ringen hangen, waar het appltjes lint vandaan komt weet ik zo snel niet maar ik vond het wel toepasselijk paarden lusten graag een appeltje.

zaterdag 29 oktober 2011

Sanne's eerste haakwerk

Afgelopen weekend waren weekendje naar belgie.De mannen gingen naar mountainbiken.Dus was er tijd om te haken. Sanne(11) haar eerste haakwerk is een gelukspaardje. Het was wel mooielijk maar alle begin is moelijk........En ja ze heeft hem weggegeven aan oma die gisteren 65 werd.Oma was natuurlijk heel erg blij.

Fijne avond nog,Groejtes Agnes en Sanne

woensdag 19 oktober 2011

De cactus die niet prikt




Deze cuctus een patroon van crea-me http://www.crea-me.nl/ die prikt niet, drinkt geen water en is kind vriendelijk, heb alleen het bruine bolletje gewijzigd aangezien ik niet zo snel potjes kon vinden om ze in te kunnen maken. De cactussen zijn gemaakt met Cantania katoen en haaknaald 2.5. Het neusje heb ik er op gehaakt i.p.v een los neusje, ik vond hem er niet beter op worden. De lila cactus heeft mijn zoon aan opa en oma gegeven op zondag 16 oktober tijdens een etentje aangezien deze afgelopen 8 oktober 40 jaar getrouwd waren. Het glaze ding waar de cactus in staat is eigenlijk een kaarsen standaard van de Ikea aan de ene zijde kan er een waxinelichtje in en als je hem omdraaid kan er een kaars in gezet worden, een multifunctioneel cadeautje dus. Maar ja wie zal de andere cactus krijgen ..........

donderdag 13 oktober 2011

Piet Postduif

Jaaaaa hij is af mijn piet postduif.Het was nog wel een heel werk en gisteren was het zover toen hoefde ik hem alleen nog maar in elkaar te zetten.Het patroon was eigenlijk helemaal in het wit maar ik zag hier de postduif gecombineerd met grijs en dat vond ik veel leuker.
Ook heb ik op de posttas een echte knoop gemaakt zodat die echt open kan en ik er een verjaardags kadootje in kan doen.Ja ook deze heb ik gemaakt als kadootje .Ik ga hem mijn moeder geven voor haar 65ste verjaardag eind van de maand.

Groetjes Agnes

P.s Wij hebben er een medeblogster bij Ingrid ook zij zal haar haak werkjes hier laten zien.Ingrid welkom op ons blog en veel plezier hier.


maandag 10 oktober 2011

linker of rechter schoentjes



Wat Agnes heeft met uiltjes heb ik weer met het haken van schoentjes kan er geen genoeg van krijgen dit keer maar eens in pasteltinten gaan haken. Het laatste schoentje is vergeven de lichtblauwe die heb ik aan mijn vriendin gegeven die zwanger is van een jongentje. Toepasselijk he een blauwe sneaker, heb er maar een sleutel hanger van gemaakt want misschien krijgt het wel hele grote voeten :-). het is ook heerlijk om allemaal lintjes er aan te hangen heb zo wie zo al een tik met en van lintjes, en er komen alleen maar meer tics bij ( LOL ). Ga nu weer verder met één van mijn 5 nieuwe projecten, ben er met 5 tegelijk bezig ja het is kolder ik weet het maar soms moet je met iets starten terwijl het andere nog niet klaar is.

vrijdag 7 oktober 2011

Kleine faust het gelukspaardje

Op het amigurumi en haak forum werd een heel leuk paardje geshowt wat kwam uit het boekje gelukspoppetjes haken.Ik moet eigenlijk verder met mijn postduif voor mijn moeders verjaardag maar kon het toch niet laten om vandaag met het herfstweer even een klein haakwerkje op te pakken.Zo ontstond dus kleine faust.Faust is de pony van sanne en ze was dan ook heel erg blij met kleine faust.Gehaakt met catania katoen en bruine braziliza.Heb er een sleutelhanger van gemaakt.Zelf heeft ze wat lintjes uitgezocht die ze er graag bij aan wilde en natuurlijk werd het een lief lintje.Zelf vind ik kleine faust ook zo leuk, dus ik denk dat er nog wel meer paardje volgen helemaal als sanne hem meeneemt naar de manege.

Wens jullie allemaal een fijn weekend,

Groetjes Agnes

maandag 3 oktober 2011

Snot uil

Van iemand van een kaarten yahoo groep kreeg ik een link dat deze snot uil op ravely stond.Dus gisteren begonnen met het patroon om vandaag aan mijn zusje kado te geven.Ik ga hem wel geven omdat mijn kleine neefje weet dat ze het krijgt maar gahem wel overnieuw maken .Ik vind hem vrij wijd en groot en ik wil kijken hoe het word als je hem gewoon met vaste haakt.Aan de onderkant komen de zakdoekjes er uit.
Fijne dag allemaal.
Groetjes Agnes